2013-02-07 10:09Nyheter

Korvfest i dagarna två – det nyaste och det bästa i korvsverige

null

Lördagen den 9 och söndagen den 10 februari har korven högtidsdagar på Nordiska museet i Stockholm. Korvakademiens och museets Korvfestival blir en magnifik hyllning till korven – denna glädjespridande läckerhet. Här får besökarna tillfälle att se och prova det senaste och det bästa i korvsverige idag.

-Vi vill ge alla korvälskare en riktig högtidsstund. Korven har äntligen fått komma in i finrummet och det ska vi fira ordentligt, säger Christina Möller, preses Korvakademien och tillika Korvfestivalgeneral.

Orto Novo är en av sponsorerna till detta event och finns även med som utställare under dessa två dagar. Vårt rika utbud på klimatsmarta smaksättare i kombination med det ökade korvintresset, gör att vi gärna är med och sätter korven i rampljuset.

Orto Novo är ett klimatsmart alternativ för alla som önskar handla Svenska, färska och krukodlade örter och sallater året runt. Vi är Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor och samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills Kvalitetsmärkning.

Ytterligare information om våra produkter och vår verksamhet hittar du på vår hemsida, följ oss gärna också på Facebook.


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors