2012-10-09 11:34Nyheter

Örtmix-påse från Orto Novo

null

9 oktober 2012

Örtmix-påse från Orto Novo

Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för Orto Novo.  Vår nya Örtmix-påse är ytterligare ett steg i det arbetet. Omfattande diskussioner sker idag runt om i världen, gällande problematiken med det globala matsvinnet, det här är vårt sätt att bidra i det arbetet.  Vår Örtmix-påse består av minst fyra olika sorters färdigskurna örter. Innehållet och blandningarna varierar från dag till dag och baseras helt på den överproduktion vi för dagen har. Vi har alltid salufört våra produkter dagsfärska rakt från våra växthusanläggningar. Vi odlar därför löpande utifrån uppskattad efterfrågan. Lanseringen av vår nya Örtmix-påse gör nu att vi på ett klimatsmart och effektivt sätt kan ta till vara på hela vår produktion ut till kund och därmed minska mängden matsvinn.

Örtmixen lämpar sig väl inom många olika matlagningsområden, så som: såser, dressingar, örtoljor, marinader, stuffings, rotsaker och potatis i ugn, mm.

Örtmix-påsen:

  • Klimatsmart val
  • Prisvärd produkt
  • Mängden användningsområden
  • Vikt 115 gram
  • Ständig variation av minst 4 sorters färska örter

Visste du att samtliga Orto Novos produkter bär märkningen Svenskt Sigill, som berättar att vi har en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil.

  • Minst 80 procent av vår totala energianvändning utgörs av förnybara energikällor
  • Vi använder inget kemiskt växtskydd
  • All vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem


Du kan också bidra genom att välja klimatcertifierat när du handlar!

 För ytterligare frågor kontakta
Janne Olsson
08-564 00 123
jo.orto@novo.se

 


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors