2013-05-07 09:23Nyheter

Orto Novo Expoställ firar ett år i butik

null

Nu är det precis ett år sedan Orto Novo lanserade sin nya Expoställslösning för sina krukodlade produkter, med försäljning ute i butik.

Sedan säljstarten har Orto Novos Expoställ varit en efterfrågad succé och fördelarna är många, framförallt underlättar Expoställen hanteringen ute i butik, där mängden kartonger minskar. Produkterna levereras färdigexponerade i det nya stället, färdigt att rulla ut direkt från butikslagret. Lämpar sig speciellt bra vid storhelger och event då försäljningen är på högtryck ute i butikerna.

Orto Novo är ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska örter & krukodlad sallat året runt. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke.

Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning, som berättar att vi har en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil.

·  Minst 80 procent av vår totala energianvändning utgörs av förnybara energikällor

·  Vi använder inget kemiskt växtskydd

·  All vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem

Du kan också bidra genom att välja klimatcertifierat när du handlar!

Våra olika ört- & sallatsställ

Standardställ:

  • Basilikaställ: 144 st. Basilikakrukor
  • Basilikamixställ:144 st. 5-6 blandade Basilikasorter,
  • Örtställ: 72 st. krukor Basilika, 36 st. krukor Timjan, 36 st. krukor Koriander
  • Sallatsställ: 192 stycken krukor Plocksallat
  • Sallatsmixställ: 60 st. krukor Plocksallat, 48 st. krukor Duosallat, 36 st. krukor Krispsallat, 36 st. krukor Romansallat

Specialställ:

  • Eventställ: Midsommar, Jul, Påsk, butiksdemos, etc.
  • Aktivitetsställ: Erbjudande från Orto Novo
  • Eget mixställ: Enligt kunds önskemål

Alvar Kårfors
Orto Novo, 08-564 00 112, ak.orto@novo.se


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors