2014-12-12 10:43Nyheter

Orto Novo Nyhetsbrev nr 10

null

Vi har kommit fram till årets sista månad och med det kommer också dom härliga julborden som

smaksätts med b.l.a dill, gräslök, mynta m.m.

Här laddar vi med våra populära dill och gräslöks expopallar inför en av årets största helger ….


Order avdelningen står redo med Pernilla Kjellberg i spetsen.

Tveka inte att kontakta henne om ni har frågor om

sortimentet eller har ideér & önskemål vad gäller örter och sallader.

Pernilla har en gedigen bakgrund som

kock & kallskänka och kan med sina kunskaper ge tips om hur maten kan smaka som bäst med

Orto Novos örter som smaksättare.

Förutom order så är hon webbansvarig för sociala medier.

Vi har tagit fram en ny förpackningslösning för våra örter i ett test.

Nu har ni möjlighet att prova våra schur påsar.

Förpackningen har en form som gör det lätt att välja och plocka ur örter med en väl tilltagen öppning.

Den har även en återförslutning i form av zip som gör att örterna håller sig fräscha.

Och förbrukad tar förpackningen minimal plats i återvinningen med minimal hanteringskostnad.

Samma pris fast 20% mer i påsen

De artiklar som det rör sig om i den test som genomförs är:

0-3121 Timjan 60g påse

0-3101 Basilika 60g påse

0-3211 Koriander 60g påse

0-3301 Vattenkrasse 60g påse

Orto Novo växer

och det märks inte minst av att fler väljer oss som sin leverantör av örter & sallader, vi hälsar vår nya kund Lidl välkommen!

För 1 vecka sen gick vi ut på vår

hemsida med att berätta om vår stora satsning av LED lampor i en del av växthuset.

Hittills ser vi mycket goda resultat.

Kan detta vara framtidens ljuskällor för växthus?

I vår bok finner ni mängder av spännande recept.

Här är ett av dom:

Skär matjessillen och potatisen i mindre bitar, blanda med hackat ägg, smetana, hackad rödlök och finskuren gräslök. Servera med romansallat och rostat hårt bröd.

Till 4 portioner

4 matjessillfiléer

250 g kokt potatis

4 kokta ägg

1 ½ dl smetana

1 rödlök

1 kruka gräslök

1 st romansallat

Avslutningsvis vill vi tacka er för detta år!

Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år tillsammans med er.

 

Vi önskar er en riktigt

God Jul & Gott Nytt År 2015!


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors