2013-03-06 13:55Nyheter

Orto Novo Nyhetsbrev nr 6

null

Med Våren i sikte

Nu längtar vi alla efter den stundande Våren, äntligen blir det ljusare och dagarna längre.
Januari och februari försvann i en rusande fart och vi har hunnit med mycket kul.

Årets Kock 2013
Den 8 februari gick årets kock av stapeln, Orto Novo fanns självklart på plats med våra produkter samt vår VD Per-Ove Kårfors. Det var en lustfylld och spännande dag. Ett varmt grattis säger vi också till Daniel Räms som vann den prestigefyllda tävlingen.

Intervju med Per-Ove Kårfors hittar du på vår Youtubekanal här:

http://www.youtube.com/watch?v=9A57Zbasppk&list=UU7sy3yiFwBlR8CDBGRmnW5g&index=62

En helg i Korvens tecken
Helgen den 9-10 februari var vi med och sponsrade Stockholms första Korvfestival, ett event som hölls på Nordiska museet. Helgen var väldigt lyckad med många spännande möten och matdiskussioner. Med i vår monter stod Vanna Kårfors och Janne Olsson.

Timjan i 50 grams påse åter i Orto Novos sortiment
Nu har Orto Novo återigen Timjan i 50 grams påse med Zipfunktion till försäljning.
Timjanpåsen är en prisvärd och klimatsmart produkt.
Vi kommer som tidigare fortsätta med vår försäljning av skuren timjan i ask, dock kommer skuren timjan i påse erbjudas till ett förmånligare pris. Försäljningsstarten av Timjanpåsen var den första mars 2013.

Orto Novos skurna sortiment finns i en mängd olika volymer och förpackningsalternativ, läs gärna mer på vår hemsida: http://www.ortonovo.se/Produkter.aspx

Röd Salanova
Nu kan vi äntligen odla den röda Salanovan igen. Den röda karaktäristiska färgen som den röda Salanovan har, kräver ljusare årstider. De första plantorna beräknas vara klara ungefär till Påsk. Den röda Salanovan är en generös och vacker sallad med spröda och smakrika blad. Den gröna, vackra Salanovan har vi som vanligt i vårt sortiment året om.

Två lyckliga vinnare
Vi har dragit två lyckliga vinnare i vår utlottning på facebook, priset var vår bok Aromatiska Blad och vanns av Gunilla Blixt och Lisa Löwenborg, grattis igen!
Du som inte redan följer oss på facebook, gå in och Gilla oss så kan du lätt följa med i vår dagliga verksamhet, med bilder, recept, produktlanseringar, tävlingar och mycket mer.

Onlinenärvaro
Matpassion, miljöansvar och trovärdighet är ledorden i Orto Novos grogrund. En del i det arbetet har varit att öka det kommunikativa området. Idag hittar du oss både på Facebook, Mynewsdesk, Flickr & Yotube, vår startsida har också fått sig en ansiktslyftning. Samtliga kanaler når du lättast genom vår hemsida här:

http://www.ortonovo.se/Nyheter-fr%c3%a5n-orto-novo.aspx

Här kan du också lätt kontakta oss för att prenumerera på våra nyhetsutskick, så som pressmeddelanden och nyhetsbrev.

Träffa oss ute i butikerna
Nu under våren kommer vi som vanligt att köra våra uppskattade butiksdemos. Janne Olsson vår försäljningsansvarige berättar mer om våra färska örter som smaksättare och mästerkocken Roland Persson, bjuder på gastronomiska smakupplevelser. Självklart delar vi också med oss av recepten så att du kan återskapa rätterna hemma. Håll utkik nu under våren vilka butiker vi besöker, Hoppas vi sesJ

Vår Koi-Karps familj
Våra koi-karpsyngel har fortsatt att växa i en rasande fart. Nu simmar hela familjen glatt ihop i den stora bassängen & äter & plaskar som aldrig förr. Några av nytillskotten har redan börjat utveckla fantastiska färgskiftningar.


 


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors