2014-10-01 15:03Nyheter

Orto Novo Nyhetsbrev nr 9

null

Alvar Kårfors

VD sedan 1 maj, Alvar har fått en rivstart med ett riktigt motiverat och sammansvetsat team som redan fått ett flertal nya projekt och utmaningar.

Christer Lillthors

Försäljningsansvarig sedan 20 februari. Christer har över 30 års erfarenhet av ledarskap inom dagligvaruhandeln, alltid med kundfokus och långsiktiga relationer i första rummet

Tessinska palatset

Den 27 och 28 augusti visade vi upp Orto Novos produkter samt deltog i landshövdings stora matseminarium om lokalproducerad mat.

Kungaparet på besök

Kungaparet genomför kommunbesök varje år sedan 1988 och vi är väldigt stolta och glada över att Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia i år valt att lägga ett av sina besök under Eriksgatan i Ekerö kommun på Orto Novo.

Nedan ser Ni bilder över när kungaparet genomför sitt studiebesök. Först välkomnas de av förskolan Första Steget, som överlämnar blommor och teckningar de har arbetat med. Sedan under rundvandringen visar vi bland annat sådden, odlingssystemen, förpackningsmaskinerna. Mot slutet får vi bjuda på några smakprover som Roland Persson tillagat, här har vi även örtprovsmakning. Slutligen överlämnar Alvar boken "Aromatiska blad" och kungaparet signerar vår gästbok.

Glädjande att H.M. Konung XVI Gustaf var så imponerad över att senaste beräkningarna av vår totala energiförbrukning utgörs av ca 97% förnyelsebar energi!

(Bilder finns i den bifogade filen.)

Nyheter i örtfamiljen

I maj lanserade Orto Novo nedanstående örter i sortimentet

Buskkrasse:

Har en pepprig smak och rik på c-vitamin. Passar utmärkt som dekoration eller till sallader.

Oxalis:

Klöverlika, tredelade blad med gula, trattformiga blommor. Har en skarp smak, liknande citron eller gröna äpplen.

Miljöpris

Den 11 september representerade flertalet i ledningen Orto Novo på dagligvarugalan, här var vi finalister till Årets Miljöpris Mat och Klimat 2014 som arrangeras av Fri Köpenskap.

Motivering Orto Novo

I över 25 år har det inspirerat med sin genuina kärlek till smaker som utvecklar måltidsupplevelsen med största möjliga klimathänsyn. Fokus på förnyelsebar energi och ren odlingsmiljö utan kemiska växtskyddsmedel visar en tydlig hållbarhetsprofil hos denna uppskattade affärspartner- Orto Novo

Ekerösallat

Försäljningen av Ekerösallaten är igång för säsongen!

Den 19 september firade Ekerösallaten 1 år. Mottagandet har visat sig vara fantastiskt bra. Det är en mycket saftig och smakrik sallat med en ton av nöt i sig. Sallaten har en djupt grön
Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors