2011-08-18 15:44Nyheter

Orto Novo välkomnar nya medarbetare

Janne Olsson blir ny ansvarig för kundrelationer och försäljning på Orto Novo från och med 1 september i år. Janne har de senaste 18 åren arbetat på Everfresh i Helsingborg, främst med inriktning gentemot grossister inom restaurang och storkök.

Angelica Ljungberg blir ansvarig för varumärke och kommunikation. Hon inleder sitt arbete den 5 september och kommer även att ingå i teamet, när det gäller order och försäljning. Detta är en helt ny tjänst inom Orto Novo. Angelica har tidigare arbetat med press och IR frågor på Skandia och nu senast som sajtansvarig på Swedbank.

Vi på Orto Novo känner stor glädje över den inspiration som dessa nya kollegor kommer att tillföra vårt företag och känner oss också övertygade om, att de båda skall innebära en givande bekantskap för er kunder och leverantörer.

 

Under denna höst hoppas jag få möjlighet att personligen presentera dessa nya medarbetare för våra kunder.

Följande kontaktuppgifter gäller fr.o.m. 1:a resp 5:e september.

Angelica Ljungberg             Janne Olsson

alj.orto@novo.se                     jo.orto@novo.se

08-564 00 119                     08-564 00 123

 

Ekerö, den 18 augusti 2011

Per-Ove Kårfors, VD Orto Novo AB


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors