2012-10-19 08:57Nyheter

Orto Novos Nyhetsbrev nr 4, okt 2012

null

Mellan raderna

Oktober och hösten är här, dagarna blir kortare och den första kylan gör sig påmind.
Men hos Orto Novo står våra växthusanläggningar i ständig grönska.

Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för Orto Novo. Den 9 oktober lanserade vi vår nya Örtmix-påse, lanseringen av påsen är ytterligare ett steg i vårt miljöarbete med att arbeta fram klimatsmarta lösningar. Omfattande diskussioner sker idag runt om i världen, gällande problematiken med det globala matsvinnet, det här är vårt sätt att bidra i det arbetet.  Vår Örtmix-påse består av minst fyra olika sorters färdigskurna örter. Innehållet och blandningarna varierar från dag till dag och baseras helt på den överproduktion vi för dagen har. Vi har alltid salufört våra produkter dagsfärska rakt från våra växthusanläggningar. Vi odlar därför löpande utifrån uppskattad efterfrågan. Lanseringen av vår nya Örtmix-påse gör nu att vi på ett klimatsmart och effektivt sätt kan ta till vara på hela vår produktion ut till kund och därmed minska mängden matsvinn.
Örtmixen lämpar sig väl inom många olika matlagningsområden, så som: såser, dressingar, örtoljor, marinader, stuffings, rotsaker och potatis i ugn, mm.

My Newsdesk
Numer hittar du Orto Novo även på My Newsdesk, så missa inte att följa våra nyheter.http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/ortonovo

Bilder och roliga loggar från vår dagliga verksamhet hittar du som vanligt på vår Facebook sida!

10-års jubileum NK

Den 28:e september hade matbutiken på NK 10-års jubileum och Orto Novo var på plats, försäljningsansvarige Janne Olsson berättade om våra färska örter och sallater och Roland Persson bjöd på inspirerande smakupplevelser.
Nu under hösten ges det fler tillfällen att träffa oss, Vi har redan genomfört ett antal lyckade butiksdemos och har ytterligare butiker inbokade under hösten. Samtliga våra aktiviteter flaggar vi för, i god tid på vår Facebooksida.
Är du intresserad av att vi kommer till din butik, så kontakta din grossist så besöker vi dig gärna.

Vår Koi-Karps familj

Våra koi-karpar fortsätter att växa och trivas, de små äter tre gånger per dag och växer i rasande fart, snart får de flytta ut i den stora dammen.

Soppa på kantareller med salvia värmer fint i höstmörkret
4 portioner

600 gr färska kantareller (gula och höst)
100 gr svart trumpetsvamp
4 st schalottenlökar
7 dl hönsbuljong
3 dl grädde
15 blad färsk salvia
skalet från ½ citron

Såhär gör man
Ansa svampen, spar svart trumpet för sig och tag bort 100 gr svamp till garnityr och skala skiva löken. Fräs löken med resterande svamp och 10 salvia blad slå sedan på med buljongen och låt sedan koka 5 minuter ha sedan i grädden låt koka upp och mixa sedan slät med stavmixer smakas av med salt och peppar. Fräs sedan resterande svamp med de resterande salviabladen strimlade och rivet citronskal, salta peppra serveras i soppan med brödkrutonger.

Aromatiska Blad
Vi firar in hösten med ett oktobererbjudande. Just nu säljer vi vår bok Aromatiska Blad till ett förmånligt pris, kanske ngt för er som redan går i julklappstankar.
Kontakta oss för antal och prisbild på:  orto@novo.se
Ytterligare information om boken hittar du här:

http://www.ortonovo.se/Trycksaker-fr%c3%a5n-Orto-Novo.aspx


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors