2013-04-16 10:51Nyheter

Röd Salanova & Duosallat från Orto Novo

null

Nu är det äntligen ljusare ute och därmed återigen säsong för två av våra vackraste sallater, den röda Salanovan & den röd och grönfärgade Duosallaten. Salanovan med sina sällsynt vackra röda blad är en generös sallat med spröda bladverk. Sallaten påminner mycket om en näckros till utseendet. Den gröna Salanovan finns i Orto Novos sortiment året runt.

Duosallaten har en krispig fräschör och är färdig att blanda direkt med sin röda & gröna kombination. Lika vackert som det är gott.

Sallaterna finns redan nu till försäljning, vänligen kontakta vår försäljningsansvarige Janne Olsson vid intresse eller ytterligare frågor

För ytterligare frågor vänligen kontakta

Janne Olsson
Orto Novo

08-564 00 123
jo.orto@novo.se
www.ortonovo.com

Följ gärna Orto Novo på Facebook, Mynewsdesk, Flickr och YoutubeOm Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors