2013-04-23 10:47Pressmeddelande

Mat från svenska bönder är schysst för dig, säker för alla och smart för Sverige

null

"Bonde På Köpet" är en satsning från LRF och Sveriges bönder. Nu hjälper vi konsumenterna att verkligen se vilken mat som kommer från svenska bönder och gårdar. Med vår egen digitala Bondehyllasajt (www.bondepakopet.se) innehållande fakta och underhållning samt App som kan användas ute i butik, så blir det enklare att veta vad man äter. Ambitionen är att hjälpa Er konsumenter som vill handla klimatsmart att lättare hitta mat som kommer från svenska bönder och gårdar.

Vi vet att ni är många konsumenter som vill välja klimatsmart mat, från svenska bönder när ni handlar. Men idag är det svårt att hitta rätt. Nu tar vi äntligen grepen i egna händer och ger dig verktygen som hjälper dig att hitta mat som är gjord på svenska råvaror, från oss bönder runt om i Sverige.

Nu kan alla med en så kallad smartphone, ladda ner den nya smarta appen ”Bonde på Köpet”.
Appen visar tydlig information om den matvara du tänkt handla.  Appen hittar du via App Store eller Google Play, här scannar du enkelt in de olika varornas streckkoder som du hittar på varornas förpackningar ute i butik.

Så här använder du appen i butik nästa gång du handlar:

Öppna appen ”Bonde På Köpet” och tryck på knappen ”Scanna streckkod”. Sedan är det bara att hålla telefonen så att du ser streckkoden på skärmen. Appen läser automatiskt av streckkoden och du får direkt veta om varan kommer från oss svenska bönder. Det är enkelt, en vara som finns på bondehyllan får tummen upp. En vara vars huvudingrediens inte kommer från oss bönder får tummen ner. Svårare än så ska det inte vara att hitta mat från oss svenska bönder

På detta sätt kommer det bli enklare att veta vad man äter!

Du kan också bidra genom att välja klimatcertifierat när du handlar!

Fortsätt gärna inspireras på vår hemsida, du kan också följa Orto Novo på Facebook, Mynewsdesk, Flickr & Youtube!

 

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt!


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors