2013-09-13 09:34Pressmeddelande

Orto Novo lanserar Ekerösallat

null

Torsdag den 19 september lanserar Orto Novo en ny sallat. Ekerösallaten är en mycket saftig och smakrik sallat med en ton av nöt i sig. Sallaten har en djupt grön fin färg med flikiga blad.


Den nya sallaten gör sig påmind om ursprunget, Ekerö, som är ”ekarnas ö” med sina ekbladsliknande vackra blad.

Tryckt på påsen visar Orto Novo även upp vårt 25-årsemblem. Denna är en symbol för 25 år som aktiebolag med aromatiska blad som förgyller hushållen.

Ekerösallaten kommer att saluföras mot butik och restaurang. Orto Novo vill poängtera att sallaten till en början kommer finnas i begränsad mängd och att samtliga kunder ges möjlighet till att prova på.

För ytterligare frågor vänligen kontakta

Alvar Kårfors
vVD Orto Novo

08-564 00 112
ak.orto@novo.se
www.ortonovo.com


Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt!


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors