2011-11-15 14:57Pressmeddelande

Orto Novo lanserar ny förpackning

null

15 november 2011

Orto Novo lanserar ny förpackning

Onsdag den 16 november lanserar Orto Novo sitt färdigskurna sortiment i ny förpackning.

”Den nya påsen är en lösning som vi tror starkt på och som vi arbetat intensivt med det senaste året” – säger Per-Ove Kårfors, VD Orto Novo.

Den nya påsen har sin grund i en önskan om en effektivare och säkrare produktion av det skurna sortimentet. Tidigare problem så som lock som lossnar under frakt eller svårigheter vid återförslutning försvinner nu helt. Dessutom får produkterna en ngt längre hållbarhet, det genererar också en mindre volym plastavfall att hantera. Påsens nya zipfunktion underlättar även hanteringen av råvarorna. Påsarnas volymer och prissättning kommer att vara den samma som tidigare.

Påsarna kommer till en början enbart att saluföras mot restaurang, d.v.s. de kunder som tidigare köpt våra färdigskurna produkter i askar. Orto Novos koncept är primärt levande produkter i kruka, vilket vi planerar att fortsätta saluföra ute i butik. Dock är våra kunders behov och önskemål viktiga för oss, vi lyssnar in och strävar ständigt efter att anpassa oss för bästa möjliga kvalitet och service. 

 För ytterligare frågor vänligen kontakta

 Alvar Kårfors
vVD Orto Novo

08-564 00 112
ak.orto@novo.se
www.ortonovo.com

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt!


Om Orto Novo

Orto Novo ett klimatsmart alternativ för alla Er som önskar handla färska kryddor & krukodlad sallat året runt! Orto Novo betyder ungefär »den nya örtagården«. Vi odlar aromatiska örter och sallater, fullmatade med smak, karaktär och miljöomtanke. Vi sår cirka 200 000 krukor i veckan på en odlingsyta om 15 000 m2 . Det är många krukor, men fortfarande är det den hantverksmässiga omsorgen om det spirande gröna livet som styr hela verksamheten. Orto Novos ständiga nyfikenhet på att odla något nytt och det mångåriga samarbetet med några av landets främsta kockar har resulterat i, att vi idag odlar ett femtiotal produkter i våra högteknologiska anläggningar. Vi värnar om livsmedelssäkerhet och högsta kvalité. Vi levererar levande grönsaker som du själv skördar i ditt kök. Vårt lager är vårt växthus, färskare än så går det inte att få. Orto Novos kunder består av ett fyrtiotal grossister främst i Stockholmsområdet, vilka har försäljning både till butiker och restauranger i hela landet. Miljöfrågorna har alltid varit viktiga för oss, därför har vi en tydlig och konsekvent hållbarhetsprofil. Minst 80 procent av vår energianvändning utgörs av förnybara energikällor. Vi använder inget kemiskt växtskydd och all vår växtnäring cirkulerar i slutna vattensystem. Därför är vi Sveriges första klimatcertifierade producent av sallat och kryddor. Samtliga våra produkter bär Svenskt Sigills kvalitetsmärkning. Orto Novo har sina rötter i Bergamo Italien, men vår historia började först i den svenska myllan år 1979 på Rödsten trädgård ute på Ekerö. År 1988 ändrades inriktning och vi övergick från ren frilandsproduktion av grönsaker till odling av färska örter och kryddväxter i växthus. Orto Novo Växthusodling aktiebolag bildades och 1991 flyttade vi till Nyckelby, Ekerö där våra nya växthus invigdes. Orto Novo är stolta över att ha bidragit till en ny svensk matkultur, något som premierades redan 1996 i form av Allt om Mat:s Gyllene Gaffel.


Kontaktpersoner

Alvar Kårfors
VD
Alvar Kårfors